Ideja biti močan me je fascinirala, saj sem hotel videti, kje so meje moje zmogljivosti. Ugotovil sem, da jih ni, saj jih ves čas premikaš in to je tisto, kar me je najbolj navdušilo.

Ne poznam moškega, ki bi ne želel vsaj enkrat v življenju biti močan kot Superman ali Batman. Iskreno, moški še vedno občudujemo te lastnosti pri stripovskih junakih, zato so tudi kinodvorane polne odraslih, ko izide film s takšno tematiko.

Moč povezujemo s trdnim značajem, samozavestjo in disciplino. Za moške je moč še vedno prvinska in naravna. Zdaj boš rekel, da filozofiram, a fizična moč je globoko povezana z močjo uma in predstavo, kaj pomeni biti moški. Kaj pomeni biti Ded z veliko začetnico.

Pa tukaj ne mislim na tiste, ki so močni le na jeziku ali ob vrču piva v rokah. Ne govorim o mačo tipu moškega, ki se tolče po prsih, ko pa je potrebna akcija, pa »uzela ga magla«. Govorim o moškem, ki stoji za tem, kar misli in dela to, kar govori. Ker si upa in ker je samozavesten.
O moškem, ki je sposoben reči, da se je motil, ne da bi se pri tem počutil kot ranjen lev.
O moškem, ki ima jajca in srce, ker se loti stvari, ki mu zbuja nelagodje in premaga lastne strahove.

In kakšno vezo ima to s treningi? Veliko …

Prvič, redko kateri moški si prizna, da nima moči. Priti v fitnes, kjer se ženske ogrevajo s težami, ki jih sam ne zmore dvigniti, je udarec v želodec, ali bolje rečeno, udarec pod pasom. Pravi mrzel tuš. Sploh, če je ta isti moški debel. Verjamem, da občutki niso prijetni. Ampak ti občutki minejo.

In drugič, mudi se mu. Moški bi vse na hitro … nismo za romane, bolj za črtice in kratke povesti. Vse bi v treh mesecih, vse čim prej. Gremo z glavo skozi zid, s hrbtenico pa ”po gobe”. To pa ni najboljši recept.

In zato je trening moči tako cenjen. Ker so potrebni volja, vztrajnost, disciplina in potrpežljivost. In zato ti takšni treningi dajo veliko več kot surovo fizično moč in izgled. Spreminjajo te od znotraj navzven. Na boljše.

Poznaj svoje prioritete, treniraj za moč!