Mlada ženska na sliki je Monika.

Njen napredek na treningih in pri prehrani je odličen. Z Moniko delava na preoblikovanju telesa in to ji prav lepo uspeva. Hkrati postaja močna, vzdržljiva in se počuti bolje.

Čeprav bi rade volje pohvalila Moniko tudi na tak način, pa ne bom govorila o njenih številkah na tehtnici in obsegih. Mislim, da je to zasebna stvar, kar spoštujem.

Povedala pa bom, zakaj sem nanjo še posebej ponosna:

✅ ker vztraja pri treningih, četudi so ti včasih nekoliko bolj naporni. Verjamem tudi, da se ji ni bilo vedno enostavno pripeljati iz drugega mesta v Maribor, pa vendarle se je in opravila odličen trening.

✅ ker je odprta za predloge o izboljšanju načina prehranjevanja in postopoma uvaja bolj zdrave prehranske izbire v svoj vsakdan. Monika tudi ni na nobeni dieti. Ne osredotoča se na to, česa NE SME jesti, ampak na to, kaj je za njeno telo in doseganje njenega cilja ter hkrati tudi ohranjanje zdravja PRIPOROČLJIVO JESTI. To ne pomeni, da kdaj ne gre na pivo, ali da mora na rojstnem dnevu sedeti nekje v kotu in se ne dotakniti sladice.

✅ ker opaža, kako redni treningi vplivajo na njeno življenje: od lažjega dvigovanja bremen v službi, do sprememb miselnosti o tem, česa je njeno telo sposobno in ne le, kakšno je na videz.

 

Moniki nisem izdala nobene skrivnosti za uspeh, ker skrivnosti ni.

So samo znanstveno podprta načela treninga, ki so optimalna za to, kar želi doseči. Potem pa sta še vztrajnost oz. doslednost ter prehrana, ki podpira njen cilj.

Tri sestavine recepta, ki vodijo v uspeh. Nič več.

Američani rečejo: It’s simple, but not easy.

 

Kaj to sploh pomeni?

  • “SIMPLE” se nanaša na to, da ni potrebno izvajati milijon različnih vaj in še dodatnih milijon njihovih različic. Simple tudi ker ni prepovedi, česa ne smemo jesti, temveč jemo to, kar je priporočljivo.
  • “NOT EASY” pa se nanaša na MISELNOST. In tu se velikokrat zatakne.

Kot trenerka lahko sestavim odlične treninge in vam nudim vso pomoč in podporo pri postopnem spreminjanju prehranskih navad. Lahko sem odličen motivator, a vas hkrati ne morem prisiliti v to, da gibanje in zdravo prehranjevanje postanejo vaša stalna navada tudi po tem, ko končno zagledate tisto številko na tehtnici ali vam hlače, ki ste jih kupili pred petimi leti več niso pretesne.

NOT EASY se nanaša na TRUD, ki ga morate vložiti, ko začetna motivacija pojenja in se kljub temu vsakič zavestno ODLOČITE, da trening vseeno opravite. Vsakič, ko je trening stvar odločitve in ne več začetnega »honeymoon« navdušenja, ustvarjate navado. Vaja resnično dela mojstra, če mojster dela vajo: tako vaja v fitnesu, kot vaja, ki jo dnevno opravimo v naših mislih. Pa vaše navade? Kje boste začeli?

Darija